Recepty

 Workshop indického vaření s Hemou
21.10.2015 |
S Hemou, krásnou indickou ženou v sárí, jsme v létě uspořádaly workshop indického vaření. Teď vám přináším dva recepty, které jsem si oblíbila: rajčatový dhál a rýžový pajsam. My zde v Česku máme většinou... celý článek
 Čaj z čerstvých smrkových výhonků je jemný, bude vám chutnat.
8.6.2015 |
Nedávno jsme byli u rodičů na Moravě a jedna z maminek nás vzala na krátký výlet do nedalekých kopců a lesů. Prý "vyvětrat se" a zároveň natrhat mladé smrkové výhonky na sirup proti kašli. Procházka to byla... celý článek
Síla přírodní fermentace
20.5.2015 |
Dosud nejkomplexnější průvodce domácím kvašením, to je kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Ellixe Katze. Podrobně jsme vám ji představili minulý týden ve článku ... celý článek
 Síla přírodní fermantace
12.5.2015 |
Sandor Ellix Katz je propagátor domácího kvašení. Tento druh kuchyňského experimentování dokonce povýšil na životní styl. Ve své knize Síla přírodní fermentace popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných... celý článek
 Z použitých šípků můžete udělat i tzv. druháka - ideálně s bylinkami
18.3.2015 |
Příroda už se sice probouzí do jara, vitamínu C nám ale zatím moc nenabízí. Ideální přitom je, když jej můžeme čerpat z tuzemských plodin. Proto je nejvyšší čas vytáhnout ze spíže usušené šípky! ... celý článek
Učitelé jógy prozrazují své tipy na zdravé dobroty
28.8.2014 |
Komu se do života připlete jóga v tom nejširším smyslu slova, často začne postupně měnit i své dosavadní stravovací návyky. A to nejen proto, že se po střídmém jídle lépe ohýbá tělo!Několika učitelů... celý článek
Slaný veganský quiche s rajčatovou náplní
10.7.2014 |
Určitě znáte ty prosklené vitríny ve stylových kavárnách, v nichž krouží neodolatelné koláče, sladké i slané. Lidé sedí ve velkých pohodlných křeslech, v ruce vždy hrnek nějakého teplého a voňavého nápoje,... celý článek
Voňavý, křupavý... mňam!
29.4.2013 |
Domácí chleba a vůbec pečivo si připravuji doma sama už několik let. Impulzem bylo, když jsem si kdysi přečetla na etiketě našeho tehdy oblíbeného chleba, kolik obsahuje éček a zbytečných přídavných látek.... celý článek
Hotovo!
28.1.2013 |
Mák vždy symbolizoval spánek. Mléko z něj vytvořené zase přivolává podle lidových pověstí krásné sny. Ale pozor, nezaměňovat makové mléko za odvar z makovic! Ten se totiž dřív opravdu používal jako uspávací... celý článek
Opravdu je to dobrota, vyzkoušejte
3.10.2012 |
Čerstvým zeleninovým a ovocným šťávám je přisuzována takřka zázračná moc. Tělu prospívají a zaručeně si na nich pochutnáte. Tedy, pouze v případě, že máte dobrý recept, anebo vytříbený cit pro improvizaci... celý článek
Přihlásit se k odběru Recepty
Go to top

Nejbližší akce

Čtvrtek, 21. Listopad 2019 - 18:15
Čtvrtek, 21. Listopad 2019 - 19:00
Pátek, 22. Listopad 2019 - 16:30