SOUTĚŽ: Zkvasit lze cokoliv, vyhrajte kuchařku domácího kvašení

Dosud nejkomplexnější průvodce domácím kvašením, to je kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Ellixe Katze. Podrobně jsme vám ji představili minulý týden ve článku Jak na domácí kvašení? Je to jednoduché a napínavé a o jeden ze tří výtisků od nakladatelství Grada si teď s námi můžete zasoutěžit!

Kniha je plná receptů, tipů a rad, připravíte si podle ní nakládanou zeleninu, domácí chléb či jogurt, farmářský sýr, pivo, víno, medovinu či cider, ale také luštěniny, kaše a sušenky. Domácí kvašení je snadné, stačí jen krátká příprava, troška času a pak už jen čekáte na výsledek.

Síla přírodní fermentace
Autor: 
Jógoviny.cz

Vyhlašujeme soutěž o 3 knihy

V následujícím formuláři odpovězte na soutěžní otázku a vyplňte kontaktní údaje. Odpovědi můžete posílat do úterý 26.5. do 18 hodin. Ve čtvrtek 28. května pak vyhlásíme 3 vítěze - výherce zveřejníme tady přímo ve článku a také na našem Facebooku.

Trváme na férových pravidlech, tedy 1 e-mailová adresa = 1 odpověď. Hlasujte sami za sebe, ne za rodinné příslušníky. Pokud takové pokusy odhalíme, ze slosování je vyřadíme. Držíme pěsti a přejeme štěstí!

 Soutěž skončila

Jak zní správná odpověď a kdo vyhrál?

Správně tentokrát odpověděla zhruba jen polovina soutěžících - kvasit byste neměli v kovových nádobách, "ty totiž mohou reagovat jak se solí, tak s kyselinou, která během fermentace vznikne", slovy autora knihy.

Správnou odpověď znaly a knihu Síla přírodní fermentace získávají Marcela SobotováMonika RothováVěra Gabrielová.

Vítězkám moc gratulujeme a všem ostatním děkujeme za účast.

Náš tým, to jsou jogíni všech úrovní: od začátečníků s všetečnými dotazy, po zkušené jógové matadory, kteří se rádi dělí o své zkušenosti. Jsme parta lidí s praxí jógovou i novinářskou. Chceme předkládat jógová témata a povídat si o všem zdravém. Rádi bychom ukázali každé otevřené mysli, že je fajn vnímat své tělo a umět s ním pracovat.

Kam dál?

UKÁZKA: Jak na domácí kvašení? Je to jednoduché a napínavé
Sandor Ellix Katz je propagátor domácího kvašení. Tento druh kuchyňského experimentování...
RECENZE: Nové DVD Jóga pro krásné ženy
Ne každý může pravidelně docházet na lekce do jógového studia - ať už proto, že v místě...
ANKETA: Nejoblíbenější jídlo jogínovo
Komu se do života připlete jóga v tom nejširším smyslu slova, často začne postupně měnit...
Upeč třeba chleba, hlavně bez éček
Domácí chleba a vůbec pečivo si připravuji doma sama už několik let. Impulzem bylo, když...
Go to top

Nejbližší akce

Kurz Jin Jógy
Středa, 26. Září 2018 - 19:50
Víkendový seminář hormonální jogové terapie
Čtvrtek, 27. Září 2018 - 17:00