RECENZE: Nové DVD Jóga pro krásné ženy

Ne každý může pravidelně docházet na lekce do jógového studia - ať už proto, že v místě bydliště žádné není, anebo z časových důvodů. Navíc ne každému lekce v plných sálech vyhovují. Proto je fajn, že existuje i jiná varianta - cvičení z domova, například podle jógového DVD. Jedno takové příští týden vychází a my jsme měli možnost zrecenzovat jej pro vás.

DVD Jóga pro krásné ženy je v pořadí druhým počinem od studia Mishayoga.cz. DVD obsahuje dvě jógové sestavy v celkové délce 75 minut. Obě sestavy se zaměřují na problémové partie stehen, pánve, břicha, prsou a paží. Věnují se uvolňování bloků v těle ženy.

Cvičení na DVD je vhodné pro začátečníky i mírně pokročilé, sestavy jsou určené pro každou ženu - pro ženy po porodu a ženy procházející menopauzou, pro ženy, které mají hormonální problémy, problémy s váhou, nebo trpí změnami nálad.

"Když jsme přemýšleli nad realizací, uvědomili jsme si, že DVD nechceme točit v interiéru, jako to první - Jóga pro zdraví a harmonii. Chtěli jsme působit na všechny smysly a přinést ženám krásnou atmosféru až do jejich domovů, aby se při cvičení cítily dobře. Atmosféra léta je pozitivní a hřejivá. V létě vše stejně jako žena zraje. S manželem rádi cestujeme po zemích, které jsme ještě nepoznali, a proto jsme spojili příjemné s užitečným a vydali jsme se do Švédska, abychom tam nové DVD natočili," popisuje vznik nového DVD učitelka jógy Michaela Klímová. 

"Na fyzické úrovni se tělo okysličuje a tím se posiluje imunita. Cvičení ovlivňuje proudění lymfy, upravuje látkovou výměnu, produkci hormonů a enzymů. Vybrané cviky masírují vnitřní orgány, uvolňují, ale také jemně posilují tělo ženy. Díky pohybu se uvolňuje napětí ze svalů a proto má žena po cvičení pocit dostatku energie. Zároveň má žena možnost lépe si uvědomit své tělo a naučit se zdravě pohybovat při běžných denních činnostech. Věřím tomu, že pravidelné cvičení nejprve jedné a pak druhé sestavy bude mít pozitivní přínos pro zdravé sebevědomí a prožívání života každé ženy," vysvětluje Michaela.

Abyste si udělali o novém DVD co nejpřesnější obrázek, přinášíme pohled na něj očima tří žen:

  • autorka poodhalí, jak a proč DVD vzniklo,
  • učitelka jógy zhodnotí přístup lektorky a zaměření DVD,
  • jógová začátečnice popíše své dojmy ze cvičení podle DVD.

Michaela Klímová - učitelka jógy, autorka DVD

Autor: Michaela Klímová

Jógové sestavy pro DVD Jóga pro krásné ženy se rodily celkem pomalu. Jsem učitelka jógy, která na své hodiny přitahuje především ženy. Pozoruji jejich ohebnost, bloky i to, jak ženy vnímají problémové oblasti ve svých tělech. 

Intenzivně jsem na sestavách pracovala téměř celý rok během společných jógových lekcí s desítkami žen. Vznikaly náčrty ásan, jejich propojení do sestav a následné ověřování v praxi. Výsledkem byl základní scénář pro DVD terapeutické jógy pro ženy.

Moje osobní mise je jóga. Jóga si mě našla sama, přesvědčila mě, že je tou nejlepší cestou k fyzickému i duševnímu zdraví, cestou ke kráse vnitřní i vnější. My ženy jsme fascinované krásou. Toužíme po ní ve svých tělech, domovech a obdivujeme ji ve světě kolem sebe. Chceme ji vidět a chceme ji prožívat. Hledáme ji vně, protože uvnitř ji nevidíme. Strach, že nejsme dost krásné, nebo že jednou svou krásu ztratíme, nám způsobuje bolest. Utrácíme mnoho peněz za oblečení, kosmetiku, kadeřnice, diety, detoxy a cvičení, abychom se zbavily té bolesti z pocitu nedostatku krásy. 

Předprodej a soutěž!

Do 3.12. máte možnost objednat si DVD Jóga pro krásné ženy v předprodeji za zvýhodněnou cenu 270 Kč.

K předobjednávce navíc získáte dárky v hodnotě 299 Kč - přístup k online videím, květinovou mandalu a další.

Podrobné informace získáte na Mishayoga.cz, kde můžete DVD také přímo zakoupit.

O 3 kusy nového DVD soutěžíme ZDE.

Často se mě ženy ptají: A to opravdu cvičíte jen jógu? A já si uvědomuji, že to není to o tom, že jógu cvičím, je to o tom, že ji žiju. Nemyslím si, že jsme se narodili na tento svět, abychom trávili každou volnou chvíli cvičením v posilovnách. Ani jógu necvičíme proto, abychom měli krásná, svalnatá, pružná a mrštná těla. Jógu cvičíme proto, abychom byli schopní prožívat krásu a ničím nepodmíněnou radost v každém okamžiku. 

Myslím si, že DVD je výsledkem procesu mnohem delšího, než si sama umím představit. Jen z toho, co si pamatuji, jsem od dětství trpěla pocitem nedostatku krásy. Děti se mi smály, že jsem tlustá. Cítila jsem se ošklivá. Měla jsem malé sebevědomí. Díky touze po kráse jsem vyzkoušela spousty zaručených diet, prošla jsem anorexií, trpěla hlady a pak pocitem viny z dobrého jídla. Koupala jsem se ve vlastním potu v posilovně. Odměnou mi bylo zničené zdraví a deprese pokaždé, když jsem se na jen chvíli přestala hlídat. Moje váha roky kolísala stejně, jako kolísalo i mé sebevědomí ženy. Jednoho dne do mého života vstoupila jóga. A proto jsem sebrala odvahu a na obálce nového DVD jsem nakonec já v celé své upřímnosti a nahotě, abych mohla jít ženám příkladem a ukázala jim, jaká je jóga. Cvičení, které neničí, ale uzdravuje tělo. Cvičení, díky kterému se člověk cítí mladý, pružný a plný energie. Cvičení, díky kterému se jako 36letá matka třech dětí stále cítím mladá a vitální. 

Jóga tím, že skrze pohyb ovlivňuje myšlení, dokáže změnit pohled ženy na sebe samu. Existuje mnoho moderních cvičení pro ženy. Všechny však mají jednu nevýhodu. Vytvářejí další nezdravý návyk udržovat krásné tělo ve formě těžkou fyzickou prací. Jakmile s cvičením člověk přestane, tělo se vrátí do stavu, na který bylo zvyklé.

Oproti tomu jóga je velmi sofistikovaný systém, který naopak odstraňuje nezdravé návyky a přesvědčení, učí tělo uvolnění, uvědomění, klidu, stabilitě a pružnosti. Jóga nevytváří nic nového. Jóga nás vrací k přirozenosti. Jako přirození jsme dokonalí a krásní.

Šárka Konečná - učitelka jógy

Autor: Šárka Konečná

Michaela Klímová opatřila nové DVD podtitulem "Opravdová krása duše i těla ženy je ukryta v tom, jak vnímá sebe sama". A to je podle mě základ. Věta, která nám pro začátek, před samotným spuštěním videa, stačí. Nejprve je totiž třeba popřemýšlet nad hloubkou této myšlenky. Jde o to, že jógu necvičíme, jógou žijeme.

Velmi kladně hodnotím právě hloubku slov, která Míša během cvičení na videích volí. Jen samotná její slova nás nenásilně nutí k tomu přemýšlet sama nad sebou jako nad něčím hezkým, krásným.

Jednou mi po hodině řekla jedna klientka, že hodinu provázím jako bych vyprávěla pohádku. Teď, když jsem měla možnost zacvičit si podle videa s Míšou, chápu, jak to tehdy moje klientka myslela. Přesně tak na mě totiž působí projev Míši. 

Zkušenější určitě zajímá, zda najdou na DVD pokročilé pozice, aby se mohli zlepšovat (či možná, aby se mohlo zvětšovat jejich ego). Začátečníci či jógou dosud nepolíbení se zase mohou obávat, zda vůbec cvičení podle tohoto DVD zvládnou. Každý si přijde na své!

Začátečníci to zvládnou
Pozice nejsou těžké a správné dýchání lektorka pečlivě vysvětluje. Přecházení z pozice do pozice je plynulé, cvičení je jemné, podporuje dech, ásany posilují a současně uvolňují jednotlivé partie - partie spojené se ženstvím, se strachem, se sebedůvěrou.

Pokročilí prohloubí vnitřní dialog se svým tělem
Není to DVD, na které se jednou podíváte a pak ho odložíte. S každým dalším opakováním, s každým dalším cvičením se otevírají nová témata, přicházejí nové emoce. Může se vám dokonce zdát, že dnes slyšíte z Míšiných úst něco uplně jiného než včera - vždy bude totiž rezonovat jiná myšlenka, podle vašeho aktuálního rozpoložení. A totéž platí i o jednotlivých pozicích na DVD, vždy nám přinesou něco jiného, nového, úžasného.

V průběhu lekcí Michaela vysvětluje, jak daný cvik provádět, kam "poslat" dech, co v danou chvíli můžeme cítit. Oceňuji, že neopomíjí ani důležitost benefitů jednotlivých pozic pro tělo - vždy vysvětluje účinky na lymfatický systém, na daný orgán apod.

Jakmile budete mít DVD v ruce, udělejte si čas opravdu jen sama pro sebe. Najděte si klidé tiché místo, připravte si podložku, buďte chvíli sama, tady a teď. Pak získáte ze sestav na videu maximum. Rozvolnění, zpomalení, zjemnění. A podle mého názoru právě s tím Michaela pracuje. Nejde o cviky z tělocviku pro uvolnění kyčlí, ale o jemné a právě proto silné pohyby.

Adéla Vaumundová - jógová začátečnice

Autor: Adéla Vaumudová

Sestavy cviků na DVD jsou podle mě naprosto vhodné i pro začátečníky jako jsem já, jde o velmi přijemné protažení všech partií těla. Lektorka vede lekce s citem, uvolněně a klidně. Tuto klidnou energii na mě přenesla dokonce i přes obrazovku. Nemám ráda přeplněné tělocvičny a sály, takže je pro mě cvičení doma velmi pohodlné a příjemné. Nejvíce jsem cítila protažení v oblasti zad - mám sedavé povolání a při cvičení i po něm jsem cítila právě v zádech velkou úlevu.

Myslím, že před tímto cvičením člověk nepotřebuje o józe vědět vůbec nic, což mi připadá jako velké plus. Jde o jednoduché cvičení, které není fyzicky náročné. Sama jsem cvičila ráno a i ostatním tuto denní dobu doporučuji - na rozjezd před všednodenními povinnostmi. Pokud bych měla přece jen něco vytknout, trošku mě rušil hlas, který celé DVD komentoval, víc by se mi líbilo svižnější tempo v povídání.

DVD má pěkný obal, krabička působí velmi čistě, vyrovnaně, tak jako jóga sama...

Soutěž o 3 DVD Jóga pro krásné ženy

V následujícím formuláři odpovězte na soutěžní otázku a vyplňte kontaktní údaje. Odpovědi můžete posílat do středy 3.12. do 23:59 hod. Ve čtvrtek 4.12. pak vyhlásíme 3 vítěze. Máme pro vás celkem 3 DVD, takže šance je velká. Výherce pak zveřejníme tady přímo ve článku a také na našem Facebooku.

Trváme na férových pravidlech, takže 1 e-mailová adresa = 1 odpověď. Hlasujte sami za sebe, ne za rodinné příslušníky. Pokud takové pokusy odhalíme, ze slosování je vyřadíme. Držíme pěsti a přejeme štěstí!

Výherce už známe!

První DVD studia Mishayoga.cz se jmenovalo Jóga pro zdraví a harmonii. Správnou odpověď znaly a nové DVD s názvem Jóga pro krásné ženy získávají Hana Bučková, Iva Stařinská a Jana Radačovská.

Všem třem vylosovaným dámám gratulujeme, přejeme příjemné jógové chvilky s novým DVD a všem ostatním moc děkujeme za účast.

Jak se jmenuje první DVD studia Mishayoga.cz?

Účastí v soutěži souhlasím se zasíláním novinek z Jógovin - nemusím se bát, Jógoviny totiž nespamují a pošlou mi jen zajímavé tipy.

Náš tým, to jsou jogíni všech úrovní: od začátečníků s všetečnými dotazy, po zkušené jógové matadory, kteří se rádi dělí o své zkušenosti. Jsme parta lidí s praxí jógovou i novinářskou. Chceme předkládat jógová témata a povídat si o všem zdravém. Rádi bychom ukázali každé otevřené mysli, že je fajn vnímat své tělo a umět s ním pracovat.

Kam dál?

Síla přírodní fermentace
Dosud nejkomplexnější průvodce domácím kvašením, to je kniha Síla přírodní fermentace od...
Když už se musí máma roztrhat, tak ať to stojí za to!
Krása jógy je právě v její dokonalé jednoduchosti. Už ale samotné slovo "jóga" dělá z...
Sestava cviků pro lepší trávení a přirozenou detoxikaci
Schopnost detoxikace mají naše tělo i mysl přirozeně, samovolně - pokud jim v tom ovšem...
Sestava cviků pro úlevu od bolavé krční páteře
Povzdech "bolí mě za krkem" pronese čas od času zřejmě každý. Krční páteř je totiž jednou...
Go to top

Nejbližší akce

Pátek, 12. Duben 2024 - 14:00
Pátek, 12. Duben 2024 - 18:00
Pátek, 19. Duben 2024 - 14:05